Cooperatives d'Alumnes

Quines hi ha?

Cooperativa Energy

Cooperatives d'escola

Descripció:

Som un grup d’alumnes del CEE Verge de la Cinta de Tortosa. Al 2015 vam iniciar les nostres experiències en la creació de cooperatives d’alumnes. Durant aquest curs 2017-18 hem decidit constituir una cooperativa amb la participació d’alumnes del programa de formació i inserció d’hoteleria (Cuina i càtering) i del programa de transició a la vida adulta.

 

Activitats:

Servei de produccions culinàries. En el marc de les activitats pràctiques del PFI d’hoteleria cuina i càtering, oferim un servei d’amanides i del producte PFI. Setmanalment, es prepara la fitxa tècnica del producte, es fa l’estimació i comanda d’ingredients, la seva recepció i emmagatzematge, la preelaboració, la producció culinària, la preparació de les diferents racions, l’envasat , l’etiquetatge i la seva distribució i comercialització.

Servei d’organització de tallers de cuina, destinats a alumnat d’educació infantil i primària. En una primera fase s’elabora un projecte de l’activitat, justificant l’acció i explicant les receptes a treballar, el nombre de sessions i la seva organització. Un cop aprovada la proposta amb les esmenes i millores pertinents, es duu a terme l’activitat i s’analitzen els resultats obtinguts.

Servei d’hoteleria. Setmanalment duem a terme un servei d’esmorzars destinat a tota la comunitat educativa: estudiants, professorat, personal no docent… Dintre de la carta del servei hi reservem un espai per tal de proposar el producte estrella de la setmana, la qual cosa ens permet innovar contínuament, desenvolupar una campanya de promoció i prendre decisions en base als resultats obtinguts en anteriors setmanes.

Servei d’aigües. A partir de la necessitat expressada per determinats membres del professorat, un conjunt d’alumnes hem decidit organtizar-nos per tal d’oferir un servei de comercialització d’ampolles d’aigua, emprant diferents formats per tal de satisfer les diferent demandes sorgides arran d’aquesta iniciativa.

A través d’aquesta marca s’ofereixen diferents serveis destinats a la gestió i organització de festes, especialment aquelles desenvolupades en contextos escolars.

  • Servei de càtering: menjar i beure. S’elaboren ofertes, es produeixen els productes sol·licitats i es dur a terme el parament i servei de menjar i beure.
  • Servei de música. En funció de la temàtica de la festa, es seleccionen un seguit de temes, organitzant-se  en funció del temps a ocupar. Finalment s’implementa el servei emprant els equips necessaris i sempre atenent a les característiques del local de la festa.
  • Servei de suport a l’organització. Es dissenyen activitats (gimcanes, photocall…), es proposen accions per a l’ambientalització de la festa en funció de la temàtica, etc
  • Servei de suport a l’activitat. Es preparen els materials necessaris per dur a terme la festa i les activitats previstes, es duen a terme les activitats dissenyades i aprovades pel client, es fan serveis de cangur, caracterització/dramatització de  personatges relacionat amb la festa...


 

 

Dades de contacte

Carretera Tortosa-L'Aldea, km7
43897 Campredó (Tortosa)
977 44 54 69
 
 
Promotors:
Amb el finançament de:
Col·laboradors: