Cooperatives d'Alumnes

Quines hi ha?

Cooperativa d'alumnes Pinisan

Cooperatives d'escola

Descripció:

La cooperativa d’alumnes PINISAN es va fundar l’octubre de 2012 amb 6 socis i sòcies de cicle superior i primer de secundària. Des del curs passat la cooperativa s’ha ampliat amb alumnes dels altres grups de l’escola. El curs passat tenia 13 membres i aquest en té 14, amb edats dels 10 als 17 anys. Té un Consell Rector composat per president, secretari i tresorer. La seva feina és vendre dos dies a la setmana, dimarts i dijous, berenars per a mestres, alumnes i familiars. La botiga es va obrir el 29 de gener de 2013 i abans es van fer els estatuts.  Una de les decisions que es van prendre va ser que el 20% dels guanys es destinessin a una ONG. Els dos primers cursos s’han destinat al banc d’aliments.

La cooperativa ha atès també comandes de l’equip rector de Rel, la primera etapa de l’escola i de l’AMPA i ha fet altres berenars i un sopar tant per a reunions de mestres de la Coordinadora 0-18 com per a  pares i mares de l’escola. El president  i una sòcia van anar de representants al “III Encuentro de Cooperativas Escolares”. També van estat a la parada de la Fecec de la Fira de Sants del 2013. Aquest any han fet una xerrada per a la Coordinadora de Mestres 0-18 d’Horta-Guinardó al Servei Educatiu del Districte-

Totes les activitats  per organitzar la feina, així com es assemblees es fan fora de  l’horari de classe, en moments de pati del matí o del migdia.

 

Activitats:

  • Venda de berenars per a mestres, alumnes i pares, tots els dimarts i dijous al finalitzar les classes.
  • Comades de berrenars i sopars de l'Escola i de l'AMPA
  • Participació en esdeveniments de promoció del cooperativisme d'alumnes
 

Dades de contacte

Carrer de Montserrat de Casanovas, 44
08032 Barcelona
93.4207790
 
 
Promotors:
Amb el finançament de:
Col·laboradors: